donderdag 6 september 2012

het o21 spel!

Tijdens de bijeenkomst van minor digicoach hebben wij het o21 spel gespeeld....

Tijdens dit spel werden er verschillende soorten opdrachten gegeven. Het spel bevat 51 kaartjes waarop uitleg over de skills, opdrachten of stellingen staan. Er zijn bij dit spel ook veel mogelijkheden om het te spelen. Dit brengt dus veel ook veel variatie en verschillende mogelijkheden met zich mee.

Wij hebben de volgende opdrachten uitgevoerd:

Allereerst hebben we het volgende filmpje gekeken;


Hierna hebben we aan de hand van de 21st century skills die op de kaartjes beschreven staan in
groepjes onze leraar van de toekomst getekend met daarbij bijpassende woorden. Hierbij werden ook de 21ste century skills besproken.

Hierna hebben we de stellingen op de kaartjes besproken en gestemd via mentimeter, zo konden we alle meestemmen en ook gelijk de uitslag op het smartboard zien. Wij hebben niet alle stellingen besproken omdat het naarmate een beetje te langdradig werd.

Ook zijn wij tijdens deze minor bezig om een eigen onderwijs adviesbureau op te richten. Met behulp van de 21st century skills hebben we de visie van ons adviesbureau geformuleerd.

Ik vind dat dit spel vele mogelijkheden biedt om het te kunnen spelen. Ook krijg je door dit spel een beter inzicht in de 21st century skills en door dit spel komt er ook makkelijk een discussie op gang, zo kun je ook samen tot nieuwe inzichten komen over het onderwijs.

Ik denk dan dus ook als een school/instantie zich open stelt hiervoor het ook een leuk spel is om te spelen. Wel moet er opgepast worden dat het niet te lang duurt anders gaat het spelelement verloren.


Voor meer informatie of het bestellen van het product kunnen jullie kijken op:
http://www.onderwijsmaakjesamen.nl/magento/o21-spel.html

Heb je interesse om meer te weten te komen over ons adviesbureau neem dan een kijkje op onze site: http://iseetea.jouwweb.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten